fallback

Трима намушкани с нож и 90 задържани на карнавал в Лондон

15 полицейски служители са леко пострадали

26.08.2024 | 08:18 Автор: Толя Стоянова

През първия ден на Карибския карнавал в лондонския квартал "Нотинг Хил" са били задържани 90 души. 15 полицейски служители са леко пострадали. По оценки на полицията в събитието са участвали стотици хиляди души. Сигурността е била осигурена от около 7 хил. служители на реда.

Според съобщението на лондонската полиция в социалната мрежа X, някои хора са дошли на събитието, "за да извършват престъпления и да участват в насилие". По време на карнавала трима души бяха намушкани с нож: жена на 32 години и мъже на 24 и 29 години. Животът на жената е в опасност.

Участниците са арестувани за притежание на наркотици, включително за продажба на наркотици. Арестите са били свързани и с притежание на опасни оръжия, нападение срещу службите за спешна помощ, грабеж и сексуални престъпления, предаде БГНЕС.

Карнавалът в "Нотинг Хил" се провежда от 1964 г. насам. В дните на събитието се наблюдава увеличаване на броя на престъпленията в Лондон, включително тези, свързани с хладни оръжия и престъпления, свързани с наркотици. След първия ден на карнавала през 2023 г. са арестувани повече от 80 души.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback