fallback

Air France и Lufthansa спряха да летят до Тел Авив и Бейрут заради конфликта

Изостри се напрежението между Израел и "Хизбула" в Ливан

25.08.2024 | 15:52 Автор: Тодор Петров

Air France преустановява полетите до Тел Авив и Бейрут поне до утре, 26 август, заради изострянето на напрежението между Израел и Ливан, предаде Франс прес.

Предвид ситуацията полетите за днес и утре са отменени, заяви представител на компанията, като уточни, че срокът може да бъде удължен. Утре ще бъде направена оценка на актуалната ситуацията.

Нискотарифната компания Transavia - дъщерно дружество на Air France - също извършва полети до тези два града.

Най-голямата европейска авиокомпания - Lufthansa, обяви в петък, че поради опасност от задълбочаване на конфликта в региона удължава до 30 септември срока, за който са преустановени полетите ѝ до Бейрут, и до 2 септември за тези до Тел Авив и Техеран.

Израелската служба за гражданска авиация обяви тази сутрин, че полетите от и до Тел Авив са възобновени, след като самолетите бяха забавени и кацанията бяха пренасочени към други летища в страната.

Израел твърди, че е осуетил мащабна атака на "Хизбула", като е нанесъл множество удари в Ливан, но ливанското движение заяви, че е успяло да атакува израелски позиции със стотици дронове и ракети, за да отмъсти за смъртта на един от своите лидери.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback