Русия изпрати още артилерия срещу украинските войски в Курска област

Киев иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег

25.08.2024 | 14:37 Редактор: Тодор Петров
Войната се ожесточава.
Войната се ожесточава.

Министерството на отбраната в Русия е изпратило още артилерия на руските сили, сражаващи се срещу украинските войски в Курска област.

"На армейската групировка са доставени още ракети и артилерия", се казва в съобщение на ведомството за доставките за войсковите части в пограничните райони.

На 6 август на територията на Русия в Курска област навлязоха украински подразделения в състав от хиляди войници, припомня БТА.

В същото време Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 4
Toni Ivanov
преди 1 час
Ако Киев с това си искане подразни още мечката,може да се стигне в Украйна да бъде използвано тактическо ядрено оръжие. Това ли иска клоуна Зеленски? Сигнализирай за неуместен коментар