Бенямин Нетаняху: Решени сме да направим всичко възможно да защитим Израел

Галант обяви 48-часово извънредно положение на територията на страната

25.08.2024 | 11:10 Редактор: Деси Николова
Нетаняху свика заседание на кабинета си по сигурността.
Нетаняху свика заседание на кабинета си по сигурността.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще вземе всички необходими мерки, за да се защити, след като ливанското шиитско движение "Хизбула" изстреля стотици ракети и дронове срещу Израел в отговор на убийството на висш командир от групировката, предаде Ройтерс.

"Решени сме да направим всичко възможно да защитим страната си, да могат хората от Северен Израел да се върнат безопасно по домовете си и да продължим да прилагаме простото правило - ако някой ни навреди, ще му навредим и ние", посочи премиерът.

Нетаняху свика заседание на кабинета си по сигурността, чието начало беше предвидено за 04:00 ч. тази сутрин по Гринуич, информира БТА.

По-рано израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви 48-часово извънредно положение на територията на Израел заради масирания обстрел, на който "Хизбула" подложи Израел тази нощ, припомнят агенциите.

Ливанското шиитско движение съобщи, че е изстреляло над 320 ракети "Катюша" по Израел в рамките на "първа фаза" от отговора си на убийството на висшия си военен командир Фуад Шукр през юли в Бейрут.

Снимка: БГНЕС