fallback

Израел обяви "извънредна ситуация" на територията на страната

Военните извършиха мащабни въздушни атаки в Южен Ливан

25.08.2024 | 07:17 Автор: Деси Николова

Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви "извънредна ситуация" в Израел за следващите 48 часа, съобщи "Харец".

Военните извършиха мащабни въздушни атаки в Южен Ливан срещу обекти на "Хизбула". Подкрепяната от Иран терористична групировка отговори с десетки ракети срещу Северен Израел.

"Извънредната ситуация" дава възможност на израелската армия да издава инструкции на цивилното население, да ограничава числеността на събиранията и да затваря съответните райони.

Израелската армия извърши десетки въздушни удари в Южен Ливан като превантивна акция в лицето на "предстояща ракетна атака" на "Хизбула".

Терористичната групировка впоследствие отвърна със 70 ракети срещу Северен Израел. Страната се готви за ракетите с по-дълъг обсег на действие на "Хизбула" срещу израелски градове на юг, информира БГНЕС.

"Хизбула" се готви да предприеме мащабна атака срещу Израел, като същевременно застрашава ливанските цивилни. Предупреждаваме цивилните граждани, намиращи се в районите, в които действа "Хизбула", незабавно да се отдалечат от опасността за собствената си безопасност. Продължаващата агресия на "Хизбула" рискува да въвлече народа на Ливан, народа на Израел и целия регион в по-широка ескалация", написа армейският говорител Даниел Хагари в X.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback