fallback

Доналд Тръмп срещу Камала Харис: Битка между бял и цветнокожа, мъж и жена, минало и бъдеще

На 10 септември двамата ще се изправят един срещу друг в телевизионен дебат

24.08.2024 | 15:00 Автор: Тодор Петров

След оттеглянето на президента Джо Байдън от предстоящите избори в САЩ, настъпи промяна и 59-годишната Камала Харис се изправя срещу 78-годишния Доналд Тръмп. Кампанията заживя нов живот - сега тя е битка между млад и стар, цветнокож и бял, жена и мъж, бъдеще и минало.

Националният конгрес на Демократическата партия беше по-голямо и бляскаво шоу от този на републиканците. Музиканти, актьори и други популярни личности се качиха на сцената - от Стиви Уондър, през Пинк, до Опра Уинфри. Почти всяка реч в Чикаго съдържаше думата "радост". Демократите бяха еуфорични, оптимистични и готови за ново начало след оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом. 

Този месец беше труден за Доналд Тръмп. След опита за убийство в средата на юли, той сметна, че е спечелил изборите. Днес обаче е в съвсем друга позиция и се опитва да привлече вниманието към себе си си. В Мичиган той разкритикува Харис и я обвини за незаконната миграция в САЩ. По думите на Тръмп администрацията на Байдън е пуснала милиони хора да влязат в Съединените щати през отворената граница - без да ги проверява. Според него всички те са дошли от затворите и заведенията за психически заболявания по цял свят.

Атаките на Тръмп по адрес на Харис

Ако Харис стане президент, ще допусне още 100 милиона незаконни мигранти в страната, заплаши Тръмп.

78-годишният кандидат на републиканците провокира страх и отправя преди всичко негативни послания в речите си, пише АРД, цитирана от DW.

Републиканците много по-често се съсредоточават върху миналото - все още говорят за "откраднатите” избори през 2020 г. и се кълнат в отмъщение за всички, които са преследвали Тръмп като част от така наречения от тях "лов на вещици". Кандидатът на Републиканската партия изглежда все още не е открил правилната стратегия за кампанията си, пише германската обществено-правна медия.

Тръмп и републиканците могат вече да се надяват на допълнителни гласове от Робърт Ф. Кенеди. Независимият кандидат се отказа от борбата за Белия дом и подкрепи Тръмп. Това може да окаже влияние в ключовите за изборите колебаещи се щати.

На 10 септември бившият президент и настоящият вицепрезидент на САЩ ще се изправят един срещу друг в телевизионен дебат.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback