fallback

Германските власти задържаха мъж за убийствата в Солинген

"Свидетелите са в шок и не могат да говорят в момента", каза говорител на полицията

24.08.2024 | 14:54 Автор: Деси Николова

Мъж е бил задържан в дома на родителите си във връзка с атаката на празника в града в Солинген, Германия. Той ранявал пострадалите в областта на гърлата, което насочило органите на реда, че става въпрос за терористична атака.  По първоначална информация трима са убитите - една жена и двама мъже. 8 души бяха ранени, а петима от тях са с тежки наранявания и се борят за живота си.

По описания на очевидци мъжът е от арабски произход. Изданието Bild съобщи, че инцидентът е станал в 21:45 местно време.

"Бихме искали точно описание на извършителя, но това е трудно. Свидетелите са в шок и не могат да говорят в момента. Полагат се грижи за тях. Трябва да възстановим случилото се като пъзел - парче по парче", отбеляза говорителят на полицията във Вупертал Лександър Креста.

Атаката е станала на празнична сцена, изградена в центъра на населеното място. По това време на нея имало концерт с жива музика. В Солинген е обявено извънредно положение. Властите призовават жителите да не излизат от домовете си. Празникът бил по повод 650 г. от основаването на града. Очакванията били 80 000 души да посетят населеното място.

От генералното ни консулство във Франкфурт на Майн заявиха, че няма данни сред пострадалите да има български граждани, предаде "Труд".

"Станалото е ужасно. Дори да мислиш за наличните опасности, нещо такова винаги те вади от равновесие. В момента мислите ми са със семействата на засегнатите. С роднините и близките. Моля се тежко ранените да преживеят това", коментира вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback