Робърт Ф. Кенеди-младши застана зад Доналд Тръмп и прекрати кампанията си

Неговата кандидатура вдъхнови милиони американци, заяви бившият стопанин на Белия дом

24.08.2024 | 11:30 Редактор: Тодор Петров
Сериозна подкрепа за Тръмп от Кенеди.
Сериозна подкрепа за Тръмп от Кенеди.

Робърт Ф. Кенеди-младши - независим кандидат за президент на САЩ, взе решение да се оттегли от кампанията си и подкрепи републиканеца Доналд Тръмп. Часове след като обяви подкрепата на пресконференция, Кенеди се присъедини към Тръмп на предизборно събитие в Аризона, където тълпата бурно приветства независимия кандидат.

"Неговата кандидатура вдъхнови милиони американци, повдигна критични въпроси, които твърде дълго бяха пренебрегвани в тази страна", каза Тръмп за Кенеди.

Стратези заявиха, че не е ясно дали подкрепата на Кенеди ще помогне на Тръмп, който е в напрегната надпревара с кандидата на Демократическата партия Камала Харис преди изборите на 5 ноември.

Бившият президент на САЩ заяви, че ако си върне Белия дом, ще създаде президентска комисия за опитите за убийство и ще публикува досиетата, свързани с убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 г.

Кери Кенеди - сестра на Робърт Ф. Кенеди-младши, коментира, че решението му да подкрепи Тръмп е предателство към семейните ценности. "Това е тъжен край на една тъжна история", написа тя в социалните мрежи.

За известно време и кампанията на Байдън, и кампанията на Тръмп показваха признаци, че се притесняват, че Кенеди може да привлече достатъчно подкрепа, за да промени резултата от изборите.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС