fallback

Застреляха американки в автомобил в Мексико

Жертвите са на 72 и 82 години

24.08.2024 | 08:58 Автор: Тодор Петров

Американки от Аризона са били застреляни в автомобил на магистрала в северната част на мексиканския щат Сонора. Местните прокурори заявиха, че незабавно са започнали операция по издирване на извършителите.

Жените, идентифицирани без фамилните им имена като Енедина, на 72 г., и Убалдина, на 82 г., са били открити в преобърнат бял Nissan Pathfinder край магистралата. Сигналът за инцидента е подаден в 10:30 ч. местно време.

Жените са били с двойно американско-мексиканско гражданство

Магистралата, на която са намерени жените - участък от град Сонойта до границата с Аризона и град Каборка - е печално известна с насилието и трафика на мигранти, търсещи по-добри възможности и сигурност в САЩ.

Двете жени са родом от Каборка, се казва в изявление на прокурорите. Служителите на Националната гвардия и армията, отзовали се на инцидента, са открили в близост тъмносин Ford F-150, за който е било съобщено, че е откраднат, както и AK-47 и боеприпаси, предаде БГНЕС.

"Силите за сигурност от трите нива на управление незабавно започнаха операция за откриване и арестуване на отговорната престъпна група с подкрепата на специализирани въздушни и сухопътни сили", заявиха от прокуратурата на Сонора.

fallback
Още от Свят
fallback