Погребват Ален Делон в село в Централна Франция

Погребалната служба ще се състои в 17:00 ч. местно време в Души-Монкорбон

24.08.2024 | 08:13 Редактор: Тодор Петров
Една от легендите на киното почина на 88 години.
Една от легендите на киното почина на 88 години.

Легендата на световното кино Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. местно време в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон прекара последните си години.

Актьорът е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а скромно погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Делон беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век. Той почина на 18 август.

Актьорът получи инсулт през лятото на 2019 г. и оттогава здравословното му състояние постоянно се влошаваше. През последните години французинът рядко се появяваше на публични места, изглеждаше много отслабнал, пише БГНЕС.

Делон е поискал 10-годишната му белгийска овчарка Лубо да бъде погребана заедно с него в гробището в дома му в село Души в Лоарет. Това стана ясно броени дни след смъртта на актьора, който почина на 88 години. Дъщерята на Делон - Анушка, е потвърдила - Лубо е част от семейството и ще остане при тях.

Снимка: БГНЕС