Огромен пожар бушува в Кавала, димът се вижда от Халкидики

Вятър отново затруднява акцията на огнеборците

23.08.2024 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова
Огромен пожар бушува в Кавала, димът се вижда от Халкидики
Огромен пожар бушува в Кавала, димът се вижда от Халкидики

Голям пожар бушува в района на Кавала. Взети са мерки за ограничаване на движението до огъня, като за утре отново прогнозите са за висок риск от пожари.

Непрекъснато се увеличават силите на пожарната и доброволци, които се опитват да спрат движението на огъня. По въздух гасят четири самолета и три хеликоптера. Димът от пожара се вижда от Халкидики. Вятър отново затруднява акцията на огнеборците, но пожарът за сега не  заплашва населени места.

Голям екип пожарникари гасят огъня в област Атика в района на Пеания. Горят храсти и пожарът се насочва към село с жители и туристи. За сега не е обявена евакуация. Предполага се частично овладяване на огъня до край на деня.

Труден за гасене е огънят в област Аркадиа поради променлив вятър и близост до населени места. Включиха в гасенето и самолети. Има няколко затворени пътища до огнения фронт.

Министърът по реакция при кризи и бедствия Кикилиас направи извънредно съобщение за висок пожарен риск в следващите три дни: "Не е допустимо палене на огън дори по невнимание".

В повишена готовност са силите на Гражданска защита.

Снимка: БГНЕС