Камала Харис прие номинацията на Демократическата партия и обяви приоритетите си

Обеща да стои редом със съюзниците от НАТО и да подкрепя Украйна

23.08.2024 | 07:03 Редактор: Вяра Димова
Харис вече официално е кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ.
Харис вече официално е кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ.

На партийния конгрес в Чикаго Камала Харис прие номинацията на Демократическата партия, което я направи официален кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ на 5 ноември, предаде "Франс прес".

"В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати", каза Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

Тя заяви, че като президент ще се стреми да приеме намаляване на данъците на средната класа. По думите ѝ нейният опонент, републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп, не е загрижен за средната класа. 

"Вместо повишаването на данъците на Тръмп, ще приемем намаляване на данъците за средната класа, което ще облагодетелства повече от 100 милиона американци", посочи Харис, цитирана от "Ройтерс".

Кандидатът обеща, че ако стане президент, ще стои редом със съюзниците от НАТО и ще подкрепя Украйна. Харис изтъкна още в речта си, че сега е време за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас", както и за сделка за освобождаване на заложниците в Газа.

"Винаги ще отстоявам правото на Израел да се защитава", добави Харис, цитирана от БТА.

"Президентът Байдън и аз работим, за да прекратим тази война по такъв начин, че Израел да е в безопасност, заложниците да бъдат освободени, страданието в Газа да свърши и палестинският народ да може да реализира правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение", подчерта Харис.

Снимка: БГНЕС