fallback

Доналд Тръмп vs Бионсе: Защо кандидатът за президент използва песента "Freedom"?

Опра Уинфри прикани гласоподавателите да изберат "здравия разум пред глупостта"

22.08.2024 | 18:45 Автор: Искра Ангелова

Сблъсъкът в предизборната надпревара в САЩ продължи с нова размяна на обвинения и критики между двамата съперници за президентския пост. На завършващия Национален конгрес на демократите в Чикаго изненадата беше появата на телевизионната водеща Опра Уинфри. А Доналд Тръмп се появи в реч пред избирателите зад бронирано стъкло.

Опра Уинфри прикани гласоподавателите да изберат "здравия разум пред глупостта".

"Нека да изберем истината, честта, радостта, защото това е най-доброто от Америка", заяви телевизионната икона.

Телевизионната икона контрира Джей Ди Ванс

Опра Уинфри направи контрареплика на кандидата за вицепрезидент на републиканците Джей Ди Ванс, който в интервю неотдавна нарече политици от Демократическата партия "бездетни дами с котки, които са нещастни от собствения си живот и искат да накарат останалата част от страната да е също толкова нещастна".

"Когато къща гори, не питаме за расата и религията на собственика ѝ, не се чудим кой е партньорът му или как гласува. Не. Опитваме се само да помогнем, за да ги спасим. И ако къщата случайно е на бездетна дама с котка, е, тогава се опитваме да спасим и котката", каза още Уинфри.

Републиканецът Доналд Тръмп пък проведе първото си предизборно събитие на открито след опита за покушение срещу него миналия месец. Той изнесе реч в щата Северна Каролина, защитен от бронирано стъкло на сцената.

"Другарката Камала Харис, наричам я така, защото е марксист, или комунист, тя е най-радикално левият човек, който някога се е кандидатирал", заяви той.

Върху Тръмп надвисна нова съдебна заплаха, след като той публикува видеоклип, в който използва емблематичната песен "Freedom" без съгласието на изпълнителката ѝ - певицата Бионсе. Тя заяви, че ще съди претендента за Белия дом. Песента ѝ стана широко известна като неофициална част от кампанията на опонента му Камала Харис.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback