fallback

Бионсе заплаши Доналд Тръмп със съд

Използвал емблематичната ѝ песен "Freedom" без нейно съгласие

22.08.2024 | 14:45 Автор: Толя Стоянова

Певицата Бионсе заплаши кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп със съдебни действия, след като той публикува видеоклип, в който излиза от самолет, като използва емблематичната ѝ песен "Freedom" без нейно съгласие.

Песента стана широко известна като неофициална част от кампанията на политическия противник на Тръмп Камала Харис. Според "Rolling Stone" Бионсе не е дала съгласието си тя да бъде използвана от кампанията на Тръмп, което накара певицата да предприеме действия срещу 13-секундния клип.

До 21 август клипът беше достъпен на акаунта в социалните мрежи на говорителя на кампанията на Тръмп Стивън Чунг, въпреки че нейната звукозаписна компания издаде заповед за спиране. Оттогава видеоклипът беше премахнат. Инцидентът се случи, след като на 19 август кампанията на Харис и Уолц дебютира с нова реклама, озвучена с "Freedom", предаде БГНЕС.

"Каква Америка искаме? Такава, в която ще бъдем разделени, ядосани, депресирани? Хайде! Ние сме американци! Фашизъм? Ние го победихме! Луната? Кацнахме на нея. Бъдещето? Строим го. Свободата? Никой не я обича повече от нас", това казва актьорът Джефри Райт на фона на музиката.

Доналд Тръмп не за първи път използва музика без разрешението на музикантите на митингите си. Републиканците получиха поредица съдебни заплахи и известия за спиране от редица изпълнители през годините, сред които Селин Дион, Вилидж Пийпъл, Нийл Йънг, Ролинг Стоунс, Фил Колинс, Стивън Тайлър и Риана и др.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback