Майка от яхтата в Сицилия: Държах дъщеря си над повърхността на морето

Семейството е невредимо и откарано в болница за преглед

21.08.2024 | 22:39 Редактор: Беатрис Младжова
Мощна буря е причината за инцидента.
Мощна буря е причината за инцидента.

Майка от Великобритания на борда на яхтата, която потъна край бреговете на Сицилия, каза, че е държала момиченцето си над повърхността на морето, за да го спаси от удавяне.

Шарлот Голунски, нейният партньор и едногодишната дъщеря са сред 15-те души, които са били спасени от луксозната яхта рано в понеделник. Шарлот каза пред италианския вестник La Repubblica, че семейството ѝ е оцеляло само защото са били на палубата, когато яхтата е потънала след силна буря.

Тя сподели, че са били събудени от "гръмотевици, светкавици и вълни, които са накарали лодката да танцува". 56-метровият плавателен съд, който превозва 10 души екипаж и 12 пътници, потъна на половин миля от брега на Палермо след мощна буря.

"За две секунди изгубих дъщеря си в морето, след което бързо я прегърнах сред яростта на вълните", цитира я вестникът.

Шарлот каза, че е държала бебето си "на повърхността с цялата си сила, ръцете ѝ били протегнати нагоре, за да не се удави", предаде BBC.

"Всичко беше тъмно. Във водата не можех да държа очите си отворени. Извиках за помощ, но всичко, което чувах около себе си, бяха писъците на другите", добави тя.

Една спасителна лодка се е надула и според нея 11 души са успели да се качат. И тримата от семейството са невредими и са откарани в болница за преглед.

Снимка: БГНЕС