Погребват актьора Ален Делон в събота

Мястото на церемонията все още не е ясно

21.08.2024 | 15:42 Редактор: Вяра Димова
Ален Делон поиска погребение близо до кучетата му в имота му в Души.
Ален Делон поиска погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан в събота - 24 август, съобщи католически свещеник, който ще отслужи службата, пред АФП. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали "CNews" и "BFMTV" съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич) в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон е имал имот, ограден с високи стени, и където е прекарал последните си години.

Делон не желае национално възпоменателно събитие, а по-скоро погребение близо до кучетата му в имота му в Души. Такова погребение в частен имот обаче изисква специално разрешение от местните власти. Не е ясно дали такова разрешение е било дадено.

Актьорът беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век. Макар да има легиони от почитатели по целия свят, личният му живот и политическите му възгледи разделят мненията.

Връзките на Делон с жени предизвикват спорове. Синовете му го обвиняват в домашно насилие, което Делон отрича, но признава, че е удрял жени по време на кавги, пояснява БНР. Делон е критикуван и за това, че подкрепя Жан-Мари Льо Пен, съосновател на крайно десния Национален сбор, който подкрепя смъртното наказание и се обявява против еднополовите връзки.

Снимка: БГНЕС