fallback

Демократите потвърдиха кандидатурата за президент на Камала Харис

Барак и Мишел Обама също подкрепиха претендента за държавен глава

21.08.2024 | 08:41 Автор: Деси Николова

Американските демократи потвърдиха официално, че Камала Харис е техният кандидат за президентските избори на 5 ноември по време на националния конгрес на партията в Чикаго тази вечер, предадоха ДПА и Франс прес.

Делегациите от всички щати и територии на САЩ за пореден път дадоха гласа си за Харис на чисто церемониално гласуване, съпроводено с музика, светлинни ефекти, кратки речи и много радостни възгласи в залата на събитието. Един по един, на фона на оглушителна музика и шумотевица, представителите на всеки американски щат взеха думата, за да номинират Камала Харис за свой нов кандидат за президентските избори на 5 ноември.

Харис вече получи официално подкрепата на над 4500 партийни делегати да стане кандидат за президент на демократите по време на поименно гласуване онлайн по-рано този месец.

Самата тя се намираше в Милуоки за събитие, което е част от предизборната ѝ кампания. Тя се включи в церемонията по номинацията в Чикаго дистанционно, за да заяви, че за нея и Уолц е чест да бъдат номинирани от партията. 

Тя обеща на американците "бъдеще на свобода, възможности, оптимизъм и надежда", като се присъедини към партийния конгрес виртуално от предизборен митинг в Милуоки.

Барак и Мишел Обама също подкрепиха Харис

Барак Обама също се завърна на националната сцена, за да подкрепи президентската кандидатура на дългогодишната си съюзничка от Демократическата партия Камала Харис срещу републиканеца Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс. Първият чернокож президент на страната подкрепи Харис със значителното си политическо влияние, в момент когато тя самата се стреми да влезе в историята, като стане както първата жена, така и първият чернокож човек от Южна Азия, избран за президент на САЩ, информира БТА.

"Не знам за вас, но аз се чувствам разгорещен! Чувствам се готов да тръгна", заяви Обама пред делегатите на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго, повтаряйки първия лозунг на президентската си кампания. "Имаме шанса да изберем човек, който е прекарал целия си живот в опити да даде на хората същите шансове, които Америка е дала на нея."

Обама беше представен от съпругата си Мишел, която е на челно място сред желаните от демократите бъдещи президенти, отбелязва Ройтерс.

"Америка, надеждата се завръща", заяви Мишел Обама под бурните възгласи на тълпата. Тя предупреди, че Тръмп ще се опита да изопачи истината за Харис, както направи "всичко по силите си, за да се опита да накара хората да се страхуват от нас", визирайки самата себе си и съпруга си. Те бяха първото семейство на САЩ от 2009 до 2017 г.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback