120 години затвор грозят лекар, снабдявал Матю Пери с кетамин

Лекарите са с отнети регистрации за издаване на рецепти

20.08.2024 | 22:57 Редактор: Искра Ангелова
Срещу д-р Салвадор Пласенсия са повдигнати редица обвинения.
Срещу д-р Салвадор Пласенсия са повдигнати редица обвинения.

Двамата лекари, обвинени, че са снабдили актьора Матю Пeри с кетамин преди смъртта му, вече не могат да изписват рецепти, съобщи сайтът TMZ.

От американското Управление за борба с наркотиците (DEA) са съобщили за сайта, че след като са били арестувани във връзка с кончината на звездата от "Приятели", на д-р Салвадор Пласенсия и д-р Марк Чавес са били отнети регистрациите за изписване на рецепти.

Източници са съобщили за TMZ, че Чавес доброволно се е отказал от регистрацията си като част от сделката за признаване на вина, в която той се съгласява да се признае за виновен в заговор за разпространение на кетамин.

Редица обвинения

Понастоящем Марк Чавес, който ще бъде изправен пред съда на 30 август, е заплашен от потенциална присъда от 10 години във федерален затвор. Салвадор Пласенсия беше освободен под гаранция в петък, след като беше обвинен, че е снабдил асистента на Матю Пери, Кенет Ивамаса, с няколко флакона с кетамин и му е показал как да прилага наркотика.

Срещу Пласенсия са повдигнати редица обвинения, включително седем за разпространение на кетамин. Ако бъде осъден, той може да получи до 120 години във федерален затвор, информира БТА.

Въпреки че загубиха сертификатите си от DEA, Чавес и Пласенсия все още са лекари. TMZ съобщи също, че Медицинската комисия на Калифорния е започнала разследване на двамата лекари, но към момента те все още имат лиценз да практикуват медицина. В крайна сметка бордът ще реши дали това ще се промени.

Снимка: БГНЕС