fallback

За плановете на Доналд Тръмп и подарил ли е Илън Мъск "Сайбъртрък" на Кадиров

Данъчните кредити не са много хубаво нещо, смята кандидатът за Белия дом

20.08.2024 | 08:48 Автор: Тодор Петров

Доналд Тръмп заяви, че би обмислил прекратяване на данъчния кредит от 7500 долара за закупуване на електрически автомобили. 

"Данъчните кредити и данъчните стимули по принцип не са много хубаво нещо", заяви Тръмп пред Ройтерс в интервю след края на събитие от кампанията му в Йорк, Пенсилвания, когато беше попитан за данъчния кредит за електромобили.

Ако бъде избран, Тръмп би могъл да предприеме стъпки за промяна на правилата във финансовото министерство, които улесниха производителите на автомобили или може да поиска от Конгреса на САЩ да ги отмени изцяло. 

Тръмп също така заяви, че ако бъде избран, ще използва изпълнителния директор на компанията Tesla Илън Мъск за роля в кабинета или като консултант. Миналия месец Мъск публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара.

Междувременно милиардерът отрече да е подарявал на чеченския лидер Рамзан Кадиров електрически пикап "Сайбъртрък", след като съюзникът на руския президент Владимир Путин публикува видео, на което се вижда как той управлява превозното средство с монтирано върху него оръжие, което прилича на картечница.

В записа той кара сребристия пикап из чеченската столица Грозни с монтирано на покрива оръжие. След това 47-годишният чеченски лидер позира до колата, опасан през раменете си с патрондаш, пише БТА.

Правозащитни активисти обвиняват пламенния поддръжник на Путин в убийства на политически противници, мъчения на затворници и отвличания.  

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback