fallback

Камала Харис изпреварва Доналд Тръмп, но пък той бил по-красив от нея?

Битката за Белия дом става все по-ожесточена

19.08.2024 | 19:15 Автор: Вяра Димова

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис пристигна в Чикаго, където започва Националният конгрес на Демократическата партия. Тя официално ще поеме щафетата от президента Джо Байдън за битката за Белия дом през ноември.

Вълнението е подсилено от актуалната статистика, която показа преднина на Харис пред Доналд Тръмп с близо 4 процентни пункта. По пътя си към Чикаго тя произнесе пламенна реч пред симпатизанти в Питсбърг.

"Кампанията ми е посветена на разпознаването на перверзията, която се разпространява през последните години. Тя предполага, че успехът и лидерството се измерват с това дали си победил някого, като си го повалил на земята. А това, което ние знаем, е, че истинският лидер се познава по това дали си му помогнал да се изправи", заяви Харис.

На този фон Доналд Тръмп ескалира личните нападки срещу конкурентката си.

"Аз изглеждам по-добре от нея, аз съм по-хубав от нея. И по-добре говоря от нея. Тя звучи като абсолютен комунист", каза от своя страна Тръмп.

Анализаторите коментират, че агресивната реторика на Тръмп започва да отблъсква най-вече жените избиратели, които са 53% от американските гласоподаватели.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback