Украинската офанзива продължава, но Русия няма намерение да преговаря за мир

Ракетен удар порази втори мост в района на Курск, както и нефтен склад

19.08.2024 | 19:09 Редактор: Толя Стоянова

Украйна продължава военната офанзива в руската Курска област, която има за цел да създаде буферна зона, за да предотврати по-нататъшни нападения от страна на Москва. Това потвърди украинският президент Володимир Зеленски. По думите му се подготвя за по-силна Украйна и за преговори за мир през есента.

"Основната ни задача е да намалим колкото е възможно повече военния потенциал на Русия и да предприемем максимални контраофанзивни действия. Това включва създаване на буферна зона на територията на агресора - с нашата операция в Курска област", подчерта Зеленски.

Във видеообръщението си украинският президент каза, че е жизненоважно Украйна да влезе в есента по-силна отпреди, с което открехна вратата към очакванията за мирни преговори.

"На този етап обаче Москва няма да преговаря за мир с Украйна. В момента би било напълно неуместно да се влиза в преговорен процес", посочи съветникът на руския президент Юрий Ушаков, цитиран от Telegram канала "Шот".

Настъплението на украинските войски в Русия продължава. Ракетен удар порази втори мост в района на Курск, както и нефтен склад.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС