fallback

Освободиха българския собственик на бара в Халкидики след мелето

Други четирима остават в ареста и се разследват за опит за убийство

19.08.2024 | 09:02 Автор: Беатрис Младжова

Освободиха българския собственик на бара в Халкидики, както и трима други, разследвани във връзка с побоя и стрелбата в заведението, в която са намесени българи, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ. 

Други четирима остават в ареста и се разследват за опит за убийство. Гръцката полиция не смята за случаен сериозния инцидент, съобщава като водеща новина телевизията.

Според медията, забавянето на поръчката на групата от 7-10 българи, която е започнала инцидента, е била само тривиалния повод за бутането и блъскането, последвалите сблъсъци с персонала и накрая бруталният побой над българския собственик на фирмата.

В този момент били извикани и пристигнали на място трима въоръжени охранители на заведението, които влезли в сблъсък с групата, предизвикала инцидента, и стреляли 5-6 пъти вътре в бара, като ранили един от започналите кавгата тежко в гърдите и един повърхностно в ръката, и веднага избягали, предаде БНР.

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият дори е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия "Златна зора".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback