fallback

Гърция: Мафиоти, биячи и наркодилъри от България са предизвикали инцидента в Ханиоти

Конфликтът се разигра малко преди полунощ в петък срещу събота

18.08.2024 | 20:10 Автор: Толя Стоянова

Още подробности за стрелбата в заведение в селището Ханиоти, на първия ръкав на Халкидики, разкри гръцката обществена телевизия ЕРТ. Според медията мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в тежкия инцидент.

Забавянето на поръчката на групата от 7-10 българи, която е започнала инцидента, е била само тривиален повод за бутането и блъскането, последвалите сблъсъци с персонала и накрая бруталния побой над българския собственик на фирмата.

В този момент били извикани и пристигнали на място трима въоръжени охранители на заведението, които влезли в сблъсък с групата, предизвикала инцидента, и стреляли 5-6 пъти вътре в бара, като ранили един от започналите кавгата тежко в гърдите и един повърхностно в ръката, и веднага избягали, предаде БНР.

ЕРТ съобщава още, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият дори е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият дори е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия "Златна зора".

Гръцките власти са установили, че собственикът на фирмата, притежаващ бара, всъщност е поставен човек на мафиот в България, с когото предполагаемият български наркотрафикант, започнал скандала, си съперничи и искал да предизвика инцидент, за да навреди на бизнеса на бара в района на Ханиоти на Халкидики, който се разигра малко преди полунощ в петък срещу събота.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback