fallback

"Най-голямата ми дрога е любовта": Ален Делон си отиде спокойно, но раздиран от скандали

Заедно в последния му час са били трите му деца

18.08.2024 | 13:33 Автор: Искра Ангелова

На 88-годишна възраст почина легендарният френски актьор Ален Делон. Кончината му настъпи след дългогодишно влошаване на здравословното му състояние. Заедно с Делон в последния му час са били трите му деца.

Децата на звездата - Ален Фабиен, Анушка, Антъни, както и (кучето му) Лубо, съобщиха за кончината на баща си. "Ален Делон почина в дома си в Души, заобиколен от семейството си", се казва в изявление на роднините му.

"Вашата любима дума, г- н Делон? - Чест.

- Думата която мразите? - Виртуално.

- Предпочитаната от Вас дрога? - Любовта".

Наследството на актьора - "ябълката на раздора"

Най-разпознаваемото лице на френското кино на първо място беше човек, преди да е артист, пише "Льо Монд". До последния му дъх около него се развихряха публични скандали. Последната бомба хвърли най-големият му син, който в началото на годината разкри, че баща му е практически неадекватен и не може да взима решения за наследството си - Златната ябълка на раздора.

А общият враг на децата му - Хироми Ролен, жената, която живееше с Делон от 2019 г. и се грижеше за него след претърпения инсулт. Трите му деца започнаха съдебна процедура срещу нея, като я обвиниха в морален тормоз и злоупотреба със слабостта на актьора, с цел да заграби наследството му. Разследването обаче отказа да образува дело поради липса на доказателства.

Заради тежкото си здравословно състояние, през 2022 година Делон поиска да прекрати живота си и помоли властите в Швейцария, където процедурата е разрешена, да му бъде извършена евтаназия. Не я дочака. И въпреки тъмната сянка на семейните скандали, ще запомни яркото екранно присъствие на Делон.

Участва в над 90 филма

Кариерата му започва през 1957 г., за да се превърне в един от най-популярните актьори във френското кино. Делон е звездата в над 90 филма, като споделя големия екран с велики актьори - Жан Габен, Симон Синьоре, Роми Шнайдер и Лино Вентура. Големите шедьоври с негово участие са "Под яркото слънце", "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Борсалино", "Шокова терапия" и много други.

Делон не успя да пробие в Холивуд, но е най-голямата звезда на френското кино - с награди "Сезар" за "Най-добър актьор" и почетната "Златна палма" през 2019 година.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback