fallback

Володимир Зеленски: Украйна укрепва позициите си в Курска област

Изненадващата офанзива в Русия започна на 6 август

17.08.2024 | 15:08 Автор: Толя Стоянова

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски заяви, че силите му укрепват позициите си в руската Курска област. Коментарите му идват ден, след като руски официални лица обвиниха Украйна, че е разрушила ключов мост над река Сейм, която пресича граничния регион, докато Киев се опитва да наруши придвижването на войските на Москва в района.

"Главнокомандващият украинската армия Олександър Сирски докладва за укрепването на позициите на нашите сили в Курска област и разширяването на стабилизираната територии", подчерта Зеленски в публикация в Telegram.

Украинската армия е превзела десетки села

"От тази сутрин попълнихме обменния фонд за нашата страна. Благодаря на всички войници и командири, които вземат руски войници в плен и по този начин приближават освобождаването на нашите войници и цивилни, държани от Русия", добави държавният глава на Украйна.

Украинската армия започна изненадващата си офанзива в Русия на 6 август, като твърди, че е превзела десетки села в най-голямата трансгранична атака на руска територия от Втората световна война насам, предаде БГНЕС.

Зеленски коментира, че ситуацията на източния фронт край градовете Покровск и Торецк е "под контрол", след като Русия съобщи, че през последните седмици е извършила редица настъпления към тях.

"През последното денонощие имаше десетки руски атаки срещу нашите позиции, но нашите войници и части правят всичко възможно, за да унищожат окупатора и да отблъснат атаките", посочи украинският президент.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback