"Родители бягаха с децата си": Българин е тежко ранен при стрелбата в Халкидики

"Хвърляха се ножове, чуваха се изстрели", разказа свидетел

17.08.2024 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова
Словесен сблъсък довел до стрелбата.
Словесен сблъсък довел до стрелбата.

Трима българи са ранени при стрелбата и боя с ножове на плажа в Халкидики снощи, единият от които тежко. Родители и деца са бягали от бара, за да спасят живота си, пише гръцката ProtoThema.

До стрелбата и намушкването се стига след словесен сблъсък. Според информацията в инцидента са участвали български граждани. Твърди се, че група българи са ранили собственика на бара и още един български гражданин. (В коментар под публикацията на гръцката медия се посочва, че собственикът на заведението също е българин).

Единият от участниците в свадата е прострелян в гърдите, а другият е с огнестрелна рана в ръката, и двамата са откарани по спешност в болница.

При пристигането на място полицаите разбират, че заподозрените за инцидента имат в себе си ножове и палки. Твърди се, че заподозрените чакали пред бара "да пристигне подкрепление". След няколко минути в бара се чули изстрели и заподозрените изскочили навън.

Полицията арестува петима български граждани, информира "Фокус".

"Чуха се викове, ридания, писъци. Хората бягаха панически, всички излизаха от бара. Хвърляха се ножове, чуваха се изстрели. Децата избягаха с родителите си, настана обща паника",  разказа една жена, станала свидетел на нападението.

Снимка: Pixabay