Коя е "Кетаминовата кралица", снабдявала Матю Пери?

Тя е една от петимата обвинени в убийството на звездата

16.08.2024 | 17:49 Редактор: Беатрис Младжова
При претърсване в дома ѝ са открити над 80 флакона с кетамин.
При претърсване в дома ѝ са открити над 80 флакона с кетамин.

Идентичността на "Кетаминовата кралица", която се предполага да е снабдявала актьора от хитовия сериал "Приятели" Матю Пери, се предполага да е дилърката Джасвин Сангха. Тя е една от петимата души, които според властите в Съединените щати са доставяли кетамин на звездата. Те са използвали зависимостта му към наркотиците с цел печалба, което доведе до смъртта му от свръхдоза, съобщи BBC.

Сега срещу г-жа Сангха са повдигнати девет обвинения, включително "заговор за разпространение на кетамин" и "разпространение на кетамин, довело до смърт".

Американско-британската гражданка с двойно гражданство, която носеше пуловер на Nirvana за явяването си в съда, не се призна за виновна по обвиненията. Искането ѝ за освобождаване под гаранция беше отхвърлено от американските власти и тя ще остане в ареста до съдебния процес през октомври.

В обвинителния акт се твърди, че разпространението на кетамин от Сангха на 24 октомври 2023 г. е причинило смъртта на Пери. Твърди се, че г-жа Сангха е доставяла кетамин от своя "тайник" поне от 2019 г. насам, предаде БГНЕС.

При претърсването в нейния дом са открити над 80 флакона с кетамин, както и хиляди хапчета, които включват метамфетамин, кокаин и ксанакс. Домът, наречен в обвинителния акт Sangha Stash House, е бил мястото, където се твърди, че тя е пакетирала и разпространявала наркотици.

"Тя се занимава само с висок клас и знаменитости", каза съучастникът ѝ Ерик Флеминг за нея.

Снимка: БГНЕС