"Кралицата на кетамина" и още четирима са обвинени за смъртта на Матю Пери

Едно от обвиненията е срещу асистента на актьора

16.08.2024 | 09:15 Редактор: Искра Ангелова
Актьорът почина в луксозния си дом в Лос Анжелис миналата година.
Актьорът почина в луксозния си дом в Лос Анжелис миналата година.

Повдигнаха обвинения на петима души, за които се предполага, че са снабдявали с кетамин звездата от "Приятели" Матю Пери. Твърди се, че те са се опитвали да се възползват от наркотичната му зависимост с цел печалба. Това съобщиха американските власти.

Актьорът почина в луксозния си дом в Лос Анжелис миналата година, предизвиквайки изблик на скръб на фенове по света.

"Тези подсъдими са се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да забогатеят. Те са знаели, че това, което правят, е грешно. Те са знаели, че това, което са правели, крие голяма опасност за г-н Пери, но въпреки това са го направили", заяви федералният прокурор Мартин Естрада.

Подсъдимите са се възползвали от актьора

"Подсъдимите са били по-заинтересовани да се възползват от г-н Пери, отколкото ги е било грижа за неговото благосъстояние", каза Естрада, прокурор на САЩ за централния район на Калифорния.

Повдигнати са обвинения срещу двама лекари, асистента на Пери, брокер и дилър от Северен Холивуд, известен като "Кралицата на кетамина", свързана със смъртта от свръхдоза на друг човек.

Аутопсията установи, че причината за смъртта му е "острият ефект на кетамин", контролиран наркотик, който възстановяващият се наркоман е приемал като част от контролирана терапия.

Зависимостта на звездата от "Приятели"

Естрада твърди, че Пери е изпаднал отново в зависимост през есента на 2023 г., когато е започнал да бъде снабдяван от Салвадор Пласенсия и Марк Чавес, и двамата доктори. В рамките на два месеца те са му продали 20 флакона от лекарството за 55 000 долара. Всеки един им е струвал само 12 долара.

"Чудя се колко ли ще плати този идиот… Нека разберем", пише 42-годишният Пласенсия в едно съобщение, цитиран от БГНЕС.

Пласенсия, който се предполага, че работи в луксозния квартал "Калабасас" край Лос Анжелис, е знаел, че Пери излиза извън контрол, но е продължил.

Отхвърлено обвинение

"Един път той е инжектирал г-н Пери с кетамин и е видял как г-н Пери замръзва и кръвното му налягане се повишава. Въпреки това той е оставил допълнителни флакони кетамин за (асистентът на Пери) Ивамаса да администрира", обясни Естрада.

Пери също се е сдобивал в лекарството от Джасвин Санга, жена, наричана "Кралицата на кетамина", чрез брокера Ерик Флеминг, включително партидата, която в крайна сметка го убива. Домът ѝ е бил "емпориум за продажба на наркотици", съдържащ метамфетамин, кокаин и лекарства с рецепта като ксанакс, твърдят служители.

Пласенсия, чиито глезени бяха оковани във вериги, когато се яви в съда, отхвърли едно обвинение в заговор за разпространение на кетамин, както и редица други обвинения. Той беше освободен под гаранция от 100 000 долара.

Снимка: БГНЕС