Задържаха трима мъже за атаката с нож срещу бащата на Ламин Ямал

Животът му е вън от опасност

15.08.2024 | 13:18 Редактор: Беатрис Младжова
Атаката е станала на паркинг в каталунския град Матари.
Атаката е станала на паркинг в каталунския град Матари.

След нападението с нож над бащата на испанския футболист Ламин Ямал в Каталуния са задържани трима души, а четвърти все още се издирва, предаде Франс прес, позовавайки се на източници от местната полиция.

Според източник, близък до семейството, животът на бащата Мунир Насрауи, който беше наръган няколко пъти с нож, е "вън от опасност", състоянието му е "стабилно", но той остава "под наблюдение". Не бяха дадени повече подробности за атака, както и за евентуалната дата на излизане на ранения от болницата.

Атаката е станала в сряда в 21:10 испанско време на паркинг в каталунския град Матари, на 30 км от Барселона, в квартал "Рокафонда", откъдето е Ламин Ямал. Това обясни говорител на "Мосос д'Ескуадра" - регионалната каталунска полиция.

В 23:00 часа трима души са били задържани и се намират в момента в комисариата на Матари, докато се издирва и четвъртият агресор. Разследващите трябва да разпитат и жертвата "когато това е възможно", както и свидетелите, за да определят обстоятелствата на това нападение.

Според барселонския ежедневник "Ла Вангуардия" инцидентът е станал след спор на улицата, като мъжете са го заговорили, докато той е разхождал кучето си и са се върнали да го нападнат.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС