Русия дава $4 000 за копачи на окопи край Курск

Има публикувани обяви за работа

15.08.2024 | 13:13 Редактор: Елеонора Танева
Спешно се търсят работници
Спешно се търсят работници

Офанзивата на Украйна в Курск отвори работни позиции. Руски портали за работа търсят хора, които да копаят окопи в Курска област. Това се случва в момент, когато украинските сили продължават да набират сила в руския граничен регион, съобщи Си Ен Ен.

В обявите за работа се търсят "общи работници", които могат да копаят укрепления в Курска област, като обявените заплати варират между 150 000 и 371 0000 рубли (1600-4000 долара).

В дните след изненадващото украинско нахлуване през границата с Русия се появиха съобщения за руски персонал, който копае изкопи в близост до Курската атомна електроцентрала, подготвяйки се за настъплението на Украйна.

Анализатори от Института за изследване на войната също заявиха на 11 август, че Русия работи по изграждане на граничните си укрепления, но не е отделила достатъчно персонал за тази задача.

"Слабо окомплектованите и оборудвани укрепления се оказаха недостатъчни, за да предотвратят украинските завоевания в началото на украинското нахлуване в Курска област, и руското военно командване вероятно ще стигне до заключението, че ще е необходимо допълнително ангажиране на жива сила и оборудване на международната граница", информират от института.

Външното министерство съобщи, че целта на украинското нахлуване е да попречи на Русия да изпрати подкрепления на фронтовата линия в Донецка област, пише БГНЕС.

Настъплението има за цел и да наруши руската логистика и да спре трансграничните атаки вместо провеждането на удари на далечни разстояния със западни оръжия, които остават ограничени от международните партньори.

Снимка: БГНЕС