fallback

В Гърция въвеждат извънредни мерки за шофьорите и денонощни проверки

Властите предупреждават за внимание при шофиране поради високите температури

14.08.2024 | 21:26 Автор: Беатрис Младжова

Влизат извънредни мерки по контрол на трафика в Гърция. Властите предупреждават за внимание при шофиране поради високите температури.

Много е силен трафикът в цялата страна във връзка с празника на Богородица. Двойно са увеличени полицейските екипи. Засилено е полицейското присъствие, на пост са и специални патрули по рискови участъци на пътната мрежа.

Денонощни са проверките за употреба на алкохол, следи се за неправилно изпреварване, пушене в коли с деца, както и за изправност на автомобилите.

От Александруполис по посока Солун проверяват личните документи на пътниците, за да не превозват нелегални мигранти. В сила е ограничение за движение на товарни автомобили. Под пълна забрана е и палене на огън от риск от пожари. За всяко нарушение се налагат много високи глоби, предупреждават полицаите, предаде БНР.

С извънредна охрана са всички църковни храмове, поради стичане на много хора за празника Успение Богородично. Увеличена е охраната на туристически райони. Военни и полицейски патрули охраняват горите.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback