fallback

Русия: С настъплението си Украйна избра пътя на ескалацията

Не казвайте по-късно, че не сме ви предупредили за това, заяви Дмитрий Полянски

14.08.2024 | 09:13 Автор: Тодор Петров

Първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че настъплението на Украйна в Курска област е пряко доказателство, че в Киев окончателно се е отказал от мирното разрешаване на конфликта и са избрали пътя на по-нататъшна ескалация.

Както Полянски посочи на неформално заседание на Съвета за сигурност (СС) по темата за престъпленията на украинските въоръжени сили и националните батальони, неотдавнашната атака на украинските въоръжени сили срещу Курск е била убедителен отговор на всички международни партньори, които продължават да твърдят, че Киев е готов за преговори. 

"Не казвайте по-късно, че не сме ви предупредили за това", подчерта дипломатът.

Полянски отбеляза още, че "престъпните действия на украинската армия разкриват истинското лице на режима в Киев, който неизбежно трябва да капитулира, след като бъде победен", предаде "Фокус". 

Според него атаката на територията на Русия е предприета от Володимир Зеленски единствено с цел създаване на информационен повод и подобряване на имиджа на въоръжените сили на Украйна на фона на неуспехите на другите направления от фронта.

fallback
Още от Свят
fallback