fallback

Банкси украси Лондон с животни - какви са посланията този път?

Напоследък творбите му се появяват по-често

13.08.2024 | 14:24 Автор: Беатрис Младжова

Нова творба на уличния артист Банкси вече краси зоологическата градина в столицата на Великобритания Лондон. Творбата, изобразяваща горила, тюлен и птици, е деветата част от серията му, посветена само на животни.

Спекулациите за значението на тази творба варират, като някои коментират, че това е "антизоо послание", а други я наричат "почит към Лондонския зоопарк". Най-новата графити кампания на Банкси започна миналата седмица, когато коза се появи в близост до моста Кю, в Ричмънд, Западен Лондон.

Последваха графити на слонове, маймуни, вълк, пеликани и котка, които се появиха на различни места в столицата, а в неделя плуващи пирани украсиха през нощта в полицейска будка в Лондонското сити, предаде БГНЕС.

Феновете смятаха, че серията може да приключи в края на миналата седмица - но вчера беше открит още един графит на носорог, който изглежда се е качил на стар сребрист Nissan Micra.

След откриването на рисунката на горилата медийният мениджър на лондонския зоопарк Ребека Бланчард заяви пред Sky News:

"Това е неговата (на Банкси) невероятна нова творба. Горилата е на входа ни и ще бъде достъпен за хората, за да го видят и да му се възхитят. Много е готино", каза той. Бланчард смята, че това е "серия, която ще донесе настроение и радост на Лондон".

Анонимният художник сподели изображение на творбата в страницата си в Instagram. Обикновено Банкси оставя месеци между творбите си, но напоследък те се появяват бързо една след друга.

Според "Гардиън" новите рисунки на неуловимия художник имат за цел да развеселят обществеността в момент, когато новините са мрачни, включително заглавията за широко разпространени размирици в Обединеното кралство.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback