fallback

Доналд Тръмп разкри детайли за покушението срещу него и новите ядрени заплахи

Кандидатът за президент на републиканците нападна съперничката си от демократите Камала Харис

13.08.2024 | 13:48 Автор: Искра Ангелова

Интервю на Доналд Тръмп пред милиардера Илън Мъск в социалната му мрежа X стана тема номер 1 в различни издания по целия свят. Кандидатът за президент на републиканците нарече Джо Байдън "глуповат" и нападна съперничката си от демократите Камала Харис.

Повече от два часа продължи разговорът, който започна с технически проблеми. Стартът му се отложи с над 40 минути. Илън Мъск обясни забавянето с атака на хакери, която силно е затруднила системите на социалната мрежа.

Тръмп разказа в детайли за покушението срещу него миналия месец, впоследствие изложи своята визия за важни за американците теми като нелегалната миграция, сигурността в градовете, образованието, състоянието на икономиката и финансовото положение на гражданите.

Отношенията с Владимир Путин и Ким Чен Ун

Тръмп отново омаловажи изменението на климата и постави друг акцент.

"Израел си има "Железен купол" за защита. И ние ще имаме - най-добрия "Железен купол" в света, защото е нужен само един маниак, за да започне нещо. А най-голямата заплаха не е глобалното затопляне, при което океанът ще се повиши с една осма от инча през следващите 400 години. Ще имате повече имоти пред океана, нали? Най-голямата заплаха не е това, а ядреното затопляне, защото в момента имаме пет държави, които разполагат със значителна ядрена мощ, и не трябва да допускаме нищо да се случва с глупави хора като Байдън", подчерта кандидатът за президент на САЩ.

Той критикува ЕС, но се похвали с добри отношения с руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Илън Мъск също използва интервюто, което се превърна в хаотичен разговор, за да подчертае свои възгледи. Той обясни, че в по-голямата част от живота си не се е изявявал политически и би могъл да се определи като "умерен демократ", но положението на САЩ в момента го е накарало да даде подкрепата си за Тръмп.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback