fallback

Пилотът, разбил хеликоптер в покрива на хотел в Австралия, е бил пиян

Мъжът е загинал при инцидента

13.08.2024 | 12:29 Автор: Толя Стоянова

Пилотът, катастрофирал с хеликоптер в покрива на австралийски хотел, е бил пиян. Стотици посетители бяха евакуирани от DoubleTree by Hilton в тропическия туристически център Кернс, след като двумоторният хеликоптер се разби в сградата, предизвиквайки огнена експлозия на покрива. Пилотът е загинал при инцидента, а двама посетители, отседнали в хотела, са получили леки наранявания.

Хеликоптерът е принадлежал на луксозната чартърна компания Nautilus Aviation, която заяви, че е наела мъжа на "позиция в наземния екипаж", информира АФП. Nautilus Aviation обясни, че мъжът "е получил неоторизиран достъп до хеликоптерен хангар и е присвоил един от хеликоптерите".

Часове преди катастрофата мъжът е празнувал на частно парти, преди да заеме нова позиция в компанията. Въпреки че пилотът е имал лиценз за управление на хеликоптери в Нова Зеландия, той никога преди това не е летял в Австралия. Парчета от витлото на хеликоптера се приземиха в басейна на хотела, предаде БГНЕС.

Кернс е популярен туристически център, който предлага излаз на известния Голям бариерен риф в Австралия. Екип от правителствени експерти от Австралийското бюро за безопасност на транспорта е изпратен на мястото на катастрофата.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback