fallback

Цената на петрола пада на фона на нарастващото напрежение в Близкия изток

Brent е под $82 за барел, West Texas Intermediate се търгува около $79

13.08.2024 | 13:13 Автор: Толя Стоянова

Петролът поевтиня след петдневен ръст на цената му. Brent падна под 82 долара за барел, след като се повиши с почти 8% през предходните пет сесии, като West Texas Intermediate се търгува около 79 долара.

Докато САЩ смятат, че атаката на Иран срещу Израел е станала още по-вероятна и може да се случи още тази седмица, има признаци на слабо потребление, което накара ОПЕК да намали прогнозите си за търсенето за тази и следващата година.

Цената на суровия петрол е умерено по-висока за годината, подкрепена от съкращенията на добива на ОПЕК+ и след като акциите се възстановиха от поражението от миналата седмица. Съответна прогноза от Международната агенция по енергетика се очаква по-късно във вторник, докато данните за инфлацията в САЩ в сряда може да предложат указания за паричната политика в най-големия потребител на петрол.

"Очите ще бъдат насочени към предстоящата инфлация в САЩ, за да закотви предстоящия път на облекчаване на политиката на Фед", каза пазарният стратег в IG Asia Pte Йеап Джун Ронг. 

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback