fallback

Доналд Тръмп пред Илън Мъск: САЩ ще имат най-добрия "Железен купол" в света

Хакерска атака се опита да провали интервюто

13.08.2024 | 08:46 Автор: Толя Стоянова

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за милиардера Илън Мъск в социалната мрежа X, че Америка ще има най-добрия "Железен купол" в света, "защото е необходим само един маниак, за да започне нещо".

Разговорът продължи над 2 часа и беше едно от най-очакваните събития в последните дни и заради огромния интерес към него, и броя на хората, искащи да го чуят на живо, започна с технически проблеми, което отложи старта му с над 40 минути. Самият Илън Мъск заяви, че вина за забавянето е имала и хакерска атака, която силно е затруднила системите на социалната мрежа.

В интервюто Тръмп разказа в детайли за покушението срещу него, а в последствие изложи пред Мъск своята визия по изключително критични за избирателите теми като нелегалната миграция към САЩ, сигурността в градовете, образованието, състоянието на икономиката и финансовото положение на американските граждани. Не бяха подминати и теми като климатичните промени и международната обстановка, предаде БНР.

По време на разговора Мъск засегна и темата за писмото на Европейската комисия, адресирано до него, по повод интервюто, в което се напомняше, че в съответствие с новото европейско законодателство той има задължение за модерация в социалната мрежа, за да се избегне "разпространяването на опасно съдържание".

Предприемачът заяви, че в по-голямата част от живота си не е бил изявен политически и би могъл да бъде характеризиран като "умерен демократ", но положението на САЩ в момента го е накарало да даде подкрепата си за Тръмп.

Остра реакция на интервюто имаше и от щаба на кандидат-президентската двойка на демократите Камала Харис и Тим Уолц, в която се казва, че "цялата кампания на Тръмп е в услуга на хора като него и Илън Мъск, обсебени от себе си богати хора, които ще продадат средната класа и които не могат да направят жив стрийминг през 2024 година".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback