fallback

Арестуваха украински зам.-министър на енергетиката за подкуп от $500 000

Грозят го 12 години затвор

12.08.2024 | 18:14 Автор: Толя Стоянова

Властите в Украйна са задържали един от четиримата зам.-министри на енергетиката, както и други лица, докато получавали подкуп в размер на 500 хил. долара. В хода на разследването е установено, че заподозрените са организирали схема за контрабанда на минно оборудване, принадлежащо на държавно въгледобивно предприятие, от зоната на бойните действия в украинската Донецка област. Toва съобщи Генералната прокуратура на Украйна.

Службата за сигурност на Украйна също потвърди информацията. Операцията е в координация с Националното антикорупционно бюро. Според информацията срещу тази сума зам.-министърът е обещал на ръководителите на държавните предприятия в Лвовско-Волинския въглищен басейн да им бъде безпрепятствено прехвърлено минно оборудване от мините, разположени в района на фронтовата линия в Донецка област.

Става въпрос за уникално и много търсено оборудване от едно от държавните въгледобивни предприятия, което се намира в района на Покровск.

Органите на реда задържаха и трима съучастници на заместник-министъра при получаването на част от подкупа. Извършителите могат да бъдат осъдени на до 12 години затвор.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback