fallback

Владимир Путин: Загубите на украинските въоръжени сили се увеличават драматично

"Основната задача на Министерството на отбраната несъмнено е да изтласка врага от нашите територии", каза руският президент

12.08.2024 | 16:25 Автор: Толя Стоянова

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че иска да "изтласка" украинците, които на 6 август нахлуха в Курска област, предаде Франс прес. Това е най-мащабното нахлуване на украински военни части на руска територия от началото на войната през февруари 2022 г.

"Основната задача на Министерството на отбраната несъмнено е да изтласка врага от нашите територии", каза Путин по време на среща с висши служители по сигурността и областни губернатори, излъчена по руската телевизия.

"Врагът се стреми да подобри преговорната си позиция в бъдеще", добави той, обвинявайки Киев, че "изпълнява волята на Запада".

Руският президент допълни, че украинската инвазия в Курска област е опит да бъде спряно руското настъпление в Донбас, предаде БТА. Според Путин украинското настъпление на руска територия е опит на Киев да подкопае стабилността на Русия, но "няма да е успешен".

"Загубите на украинските въоръжени сили се увеличават драматично за тях, включително сред най-боеспособните части, които врагът прехвърля към нашата граница. Врагът със сигурност ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред нас, без съмнение ще бъдат постигнати", подчерта руският лидер.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback