Германските власти не могат да открият тялото на убитата 33-годишна българка

Заподозреният Джоузеф Георг Хеймрат отказва да разкрие къде е трупът

12.08.2024 | 13:01 Редактор: Искра Ангелова
Германските власти не могат да открият тялото на убитата 33-годишна българка

12 дни след изчезването на българката Катина Кирилова германската полиция все още не може да открие тялото ѝ. Според криминалистите в Германия 33-годишната нашенка е убита. Заподозрян за извършеното престъпление е 73-годишният Джоузеф Георг Хеймрат.

Разследващите твърдят, че 40 години по-възрастният германец се е срещнал с българката в квартала на червените фенери в баварския град Бамберг.

Кирилова е в неизвестност от 1 август. Тогава близките ѝ подали сигнал, че е нетипично да не могат да се свържат с нея, защото тя винаги вдигала мобилния си телефон.

"33-годишната българска гражданка Катина Кирилова-Путела, която е в неизвестност от 1 август, е била убита", съобщи  изданието "Билд", позовавайки се на полицията в град Бамберг, германската провинция Бавария.

Макар и задържан като основен заподозрян, на този етап Джоузеф Георг Хеймрат отказва да разкрие къде е трупът на Катина и защо се е стигнало до трагичния инцидент. 

"73-годишен мъж от окръг Форххайм е заподозрян в убийството на Катина Кирилова, полицията издаде заповед за задържането му още в четвъртък сутринта", се казва в официалното съобщение на полицията.

Снимка: БГНЕС