Володимир Зеленски: Русия предизвика пожар в АЕЦ "Запорожие"

В момента нивата на радиация са в норма, каза президентът на Украйна

11.08.2024 | 23:30 Редактор: Вяра Димова
Зеленски съобщи за пожар в Запорожката атомна централа.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е възникнал пожар на територията на Запорожката атомна централа.

В съобщение в Telegram той пише: "Руските нашественици запалиха пожар на територията на Запорожката атомна електроцентрала. Намира се в окупирания град Енергодар. Съобщаваме от Никопол, че руските окупатори са предизвикали пожар на територията на Запорожката атомна електроцентрала".

"В момента нивата на радиация са в норма. Но докато руските терористи запазват контрола над атомната електроцентрала, ситуацията не е и не може да бъде нормална. От първия ден на завземането на Запорожката АЕЦ Русия я използва единствено за изнудване на Украйна, цяла Европа и света", подчертава украинският президент, цитиран от "Фокус".

"Чакаме реакцията на света, чакаме реакцията на МААЕ. Русия трябва да понесе отговорност за това. Само украинският контрол върху Запорожката централа може да гарантира връщането към нормалното състояние и пълната сигурност", пише Зеленски.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Bonth12
преди 17 минути
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93***gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
pedala
преди 1 час
Тоа пак се е нагърмял! Спрете му белото бе. Сигнализирай за неуместен коментар