Чарлз III призова за взаимно уважение и разбирателство след расистките бунтове

Той благодари благодари на полицията и другите служби за работата

10.08.2024 | 09:10 Редактор: Вяра Димова
Чарлз III призова за взаимно уважение и разбирателство след расистките бунтове

За взаимно уважение и разбирателство след расистките бунтове срещу мюсюлмани и мигранти във Великобритания, призова Чарлз III, съобщи говорител на Бъкингамския дворец. Това е първа реакция на монарха от началото на безредиците миналата седмица, предаде "Ройтерс".

Кралят благодари на полицията и другите служби за спешно реагиране за работата им по време на вълненията и приветства начина, по който общностните групи са парирали "агресията и престъпните действия от страна на шепа" лица, каза говорителят.

"У Негово величество остава надеждата, че общите ценности на взаимното уважение и разбирателство ще продължат да укрепват и сплотяват нацията", каза говорителят, след като Чарлз е разговарял по телефона с премиера Киър Стармър и полицейски ръководители, информира БТА.

Хиляди служители от специализираните подразделения на органите на реда ще продължат да дежурят в почивните дни, в случай че безредиците се възобновят отново след тридневното затишие. Те избухнаха, след като в интернет се появиха фалшиви публикации, в които се твърдеше, че вероятният убиец на три малки момичета при нападение с нож на 29 юли в Саутпорт, Северозападна Англия, е мигрант ислямист.

Снимка: БГНЕС