Няма оцелели при самолетната катастрофа с десетки души на борда

Самолетът е произведен във Франция

09.08.2024 | 22:50 Редактор: Искра Ангелова
Няма оцелели при самолетната катастрофа с десетки души на борда

Самолет с 58 пътници и четирима души екипаж се разби в бразилския щат Сао Пауло. При катастрофата всички на борда са загинали, съобщиха местни власти, цитирани от АФП.

Самолетът ATR 72-500, произведен във Франция, управляван от авиокомпанията Voepass, е извършвал полет от Каскавел в южния щат Парана до международното летище Гуарульос в Сао Пауло, когато се е разбил в град Винедо.

Кадри, излъчени в местни медии, показват голям самолет, пикира с висока скорост, докато на други се вижда голям стълб дим, издигащ се от мястото на катастрофата в жилищен район.

"Няма оцелели", заяви градската управа във Валиньос, която участваше в операцията по спасяване в близкия Винедо, в имейл, изпратен до АФП. Град Винедо, с около 76 000 жители, се намира на около 80 километра северозападно от Сао Пауло.

Преди официално да бъде оповестен броя на загиналите, президентът Луис Инасио Лула да Силва каза по време на събитие, че изглежда няма оцелели.

"Чух много силен шум"

"Самолет току-що се разби в град Винедо в Сао Пауло, с 58 пътници и четирима членове на екипажа и изглежда, че всички са загинали", каза Лула по средата на реч в Итаджай в щата Санта Катарина.

В изявление Voepass съобщава за "инцидент с полет 2283".

"Все още няма потвърждение как е станал инцидентът", каза той, цитиран от БГНЕС.

Натали Чикари, която живее близо до мястото на катастрофата, каза пред местния канал на CNN, че ударът е бил "ужасяващ".

"Обядвах, чух много силен шум съвсем наблизо. Излязох на балкона и видях самолета да се върти. След секунди разбрах, че това не е нормално движение за самолет", каза тя.

Снимка: БГНЕС / Архив