fallback

Отменените концерти на Тейлър Суифт може да костват милиони на застрахователите

Концертите във Виена бяха отменени тази седмица след планирана атака

09.08.2024 | 17:20 Автор: Деси Николова

Застрахователите са изправени пред искове за милиони долари, след като осуетен атентат доведе до отменянето на три концерта на Тейлър Суифт в Австрия. Според Ройтерс и двама източника, свързани със застраховането на турнето ѝ, няколко компании ще поемат част от разходите.

Концертите във Виена бяха отменени тази седмица след планирана атака срещу стадион "Ернст Хапел". Очакваше се концертът да бъде посетен от около 195 хил. фенове, много от които идващи от чужбина.

Организаторът на концерта Barracuda Music съобщи, че стойността на всички билети ще бъде възстановена в рамките на 10 дни. Компанията не е била открита веднага за коментар относно застрахователните договорености.

Суифт е популярна сред застрахователите, тъй като рядко отменя концерти, казва трети застрахователен източник. Популярността и успехът ѝ означават, че повечето специализирани застрахователи за отмяна на събития в Лондон ще бъдат включени в покритието на турнето ѝ, посочва един от източниците. Източниците са отказали да бъдат назовани, позовавайки се на поверителността на клиента.

Организаторите на големи спортни и развлекателни събития обикновено купуват застраховка за отмяна на събитието, голяма част от която обикновено се прави през пазара на Lloyd's of London от консорциум от застрахователи.

Говорител на Lloyd's of London потвърди, че компанията предлага застраховка за отмяна на събития, но е заявил, че не може да коментира конкретни политики.

Терористичните атаки често са изключени от правилата за отмяна на събития, но притежателите на полици обикновено купуват допълнително покритие срещу тях или срещу заплахата за такива. 

"Самостоятелната застрахователна полица за анулиране заради тероризъм би била задействана от клаузата за терористичен акт или заплаха в полицата, тъй като е имало известно потенциално терористично събитие", казва Тим Торнхил, управляващ директор на брокер Tysers.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback