Eкипажът на подводницата "Титан" е разбрал за неизбежната си смърт?

Семейството на загиналия френски изследовател Пол-Анри Наржоле заведе дело срещу собственика на подводния кораб

09.08.2024 | 16:07 Редактор: Вяра Димова
Излязоха нови подробности около трагедията с ''Титан''.

Близките на френския дълбоководен изследовател Пол-Анри Наржоле, който трагично загина след експлозията на подводницата "Титан", е завело дело срещу собственика на подводницата, съобщава "The Guardian".

Според информация, предоставена във вестника, в иска се посочва, че в последните минути екипажът на "Титан" може да е разбрал за неизбежната си смърт.

Всичките петима членове на екипажа загинаха. Другите, които загинаха бяха британският изследовател Хамиш Хардинг, британският пакистански бизнесмен Шахзада Дауд и неговият син Сюлеман и главният изпълнителен директор на "Oceangate" Стоктън Ръш. Семейството на Нарджоле заведе дело за неправомерна смърт по-рано тази седмица срещу "OceanGate", която произведе подводницата и ръководи пътуването.

"Въпреки че точната причина за повредата може никога да не бъде определена, експертите са съгласни, че екипажът на "Титан" би осъзнал точно какво се случва", се казва в съдебния иск, цитиран от "Труд". Роднини на починалия изследовател настояват за обезщетение от компанията в размер на 50 милиона долара.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 часа
ИМПЛОЗИЯ бе месирки, ИМПЛОЗИЯ, не експлозия! Сигнализирай за неуместен коментар