fallback

Десницата във Венецуела отново поиска оставката на Мадуро

Хиляди негови противници излязоха на улицата в столицата Каракас, протестирайки срещу корупцията, високата инфлация и недостигът на стоки в магазините

25.01.2015 | 10:41 Автор: Красимир Кирев

От началото на годината пред магазините във Венецуeла често се образуват огромни опашки.  Количеството стоки на щандовете е оскъдно. Почистващите препарати и козметиката се превърнаха в лукс, а изборът на храна е силно намален.

Политическото лице на недоволството е Мария Корина Машадо. Тя е бивш депутат, свален от поста си, заради обвинения от страна на президента Мадуро, че организира преврат. В своя реч, по време на демонстрацията, тя заяви:

"В своята конституция, Венецуела има механизми, които дават решение на всяка политическа криза. Мадуро трябва да слезе от власт и държавата ще се обедини в процеса на национално възстановяване".

 

Днес във Венецуела се провежда форум, организиран от опозицията, в който участват бившите президенти на Чили - Себастиан Пинера,  на Колумбия – Андрес Пастрана и Мексико – Фелипе Калдерон. Тема на дискусиите – проблемите на икономиката през 15 години на социалистическото управление на Чавес и Мадуро.

 

fallback
Още от Свят
fallback