Десницата във Венецуела отново поиска оставката на Мадуро

Хиляди негови противници излязоха на улицата в столицата Каракас, протестирайки срещу корупцията, високата инфлация и недостигът на стоки в магазините

25.01.2015 | 10:41 Редактор:
Десницата във Венецуела отново поиска оставката на Мадуро
Десницата във Венецуела отново поиска оставката на Мадуро

От началото на годината пред магазините във Венецуeла често се образуват огромни опашки.  Количеството стоки на щандовете е оскъдно. Почистващите препарати и козметиката се превърнаха в лукс, а изборът на храна е силно намален.

Политическото лице на недоволството е Мария Корина Машадо. Тя е бивш депутат, свален от поста си, заради обвинения от страна на президента Мадуро, че организира преврат. В своя реч, по време на демонстрацията, тя заяви:

"В своята конституция, Венецуела има механизми, които дават решение на всяка политическа криза. Мадуро трябва да слезе от власт и държавата ще се обедини в процеса на национално възстановяване".

 

Днес във Венецуела се провежда форум, организиран от опозицията, в който участват бившите президенти на Чили - Себастиан Пинера,  на Колумбия – Андрес Пастрана и Мексико – Фелипе Калдерон. Тема на дискусиите – проблемите на икономиката през 15 години на социалистическото управление на Чавес и Мадуро.