Камала Харис: Америка се нуждае от вицепрезидент като Тим Уолц

Световните медии го определиха като човек със шеметен възход в политическата си кариера

07.08.2024 | 19:26 Редактор: Вяра Димова

Камала Харис представи кандидата си за вицепрезидент на бурен митинг във Филаделфия. Тя нарече Тим Уолц "точно този вицепрезидент", от когото Америка се нуждае.

Кандидат-президентската двойка на демократите се зарича да се изправи уверено в политическата битка с републиканеца Доналд Тръмп. Това бе най-големият митинг с участието на Харис от официалното ѝ включване в предизборната кампания.

Световни медии определят Уолц като човек със шеметен възход в политическата си кариера, издигнал се от конгресмен до губернатор на Минесота. Уолц е известен като защитник на правото на аборт и на ЛГБТ общността в Минесота, въвежда безплатен обяд и закуска за децата в държавните училища в щата.

"Лидер, който ще помогне за обединението на нацията ни и за нашия напредък. Това е човекът, от който се нуждаехме - борец за средната класа. Той не пожела да остави учениците гладни. Направи закуската и обяда в столовата безплатни за всеки един ученик. Такъв вицепрезидент ще бъде той и такъв вицепрезидент заслужава Америка", заяви Харис.

Снимка: БГНЕС