fallback

Сергей Шойгу: Украйна губи 60 000 бойци месечно, отказвайки предложението за мир

Руснаците са окупирали територия с площ 420 квадратни километра за два месеца

06.08.2024 | 16:48 Автор: Вяра Димова

Отказвайки предложението на Владимир Путин за мир, Украйна загуби 115 000 бойци за два месеца. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу, позовавайки се на данни на руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

Според него за тези два месеца руснаците са окупирали територия с площ 420 квадратни километра, а въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили повече от 115 хиляди войници.

"И това е голяма цифра - 115 000. Почти 60 000 на месец. Въпреки че това можеше да бъде спряно, ако исканията, поставени от нашия президент, бяха изпълнени", каза секретарят на руския Съвет за сигурност.

Преди това Шойгу заяви, че Киев по никакъв начин не е отговорил на условията за разрешаване на ситуацията в Украйна, посочени от руския президент, пише "Труд".

На 14 юни Путин представи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, включително признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области като части от Русия, установяване на необвързан и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на санкциите срещу Москва.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback