fallback

Камала Харис трябва да вземе ключово решение в надпреварата с Тръмп

Тя трябва да съобщи кой ще бъде неин вицепрезидент, ако спечели президентските избори в САЩ

06.08.2024 | 09:55 Автор: Тодор Петров

Камала Харис официално е кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ. Очаква се вицепрезидентът на Съединените щати да обяви днес кой ще бъде партньорът ѝ в надпреварата за най-високия пост в САЩ.

В неделя тя разговаря във вашингтонската си резиденция с тримата водещи кандидати -  Джош Шапиро (губернатор на щата Пенсилвания), Тим Уолц (колегата му от Минесота) и Марк Кели, сенатор от Аризона. Не е ясно дали окончателният ѝ избор е бил направен, но според някои източници Кели вече е отпаднал като вариант.

Камала Харис страни от политиката, базирана на идентичността, отбелязва френският в. "Монд". Дъщеря на майка от Индия и баща от Ямайка, тя избягва да се самоопределя чрез произхода си, пише БТА.

В момента Харис се готви да обяви избора си на потенциален вицепрезидент. След това двамата ще започнат обиколка в множество щати, пише в. "Вашингтон пост".

В същото време експрезидентът Доналд Тръмп и неговите съюзници използват признаците на стагнация на американските пазари, за да отправят нови нападки към Харис, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback